Ekonomi

Asya borsaları yükseldi

ABD Merkez Bankası (Fed), dün politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak yüzde 5-5,25 aralığına yükselterek 16 yılın en yüksek seviyesine çıkardı. Bankadan yapılan açıklamada, ekonomik aktivitenin ilk çeyrekte “ılımlı bir büyüme” kaydettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, “yeterince kısıtlayıcı bir duruş elde etmek için bir miktar ek politika sıkılaştırmasının uygun olabileceği öngörülmektedir” ifadesinin yer almaması da dikkat çekti.

Öte yandan Çin’de bugün açıklanan İmalat Sanayii Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) 49,5 ile beklentilerin altında kalarak sanayi üretiminde daralmaya işaret etti.

Analistler, Çin’de ekonomik aktivitedeki hareketliliğin artmasıyla birlikte para ve maliye politikalarının destekleyici yönde kullanılabileceğine dair beklentilerin risk iştahını artırdığını belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte Güney Kore’de Kospi endeksi 2.501 puan yatay seyrederken, Çin’de Şanghay bileşik endeksi kapanışta yüzde 0.71 artışla 3.347 puana yükseldi.

Japonya’da tatil nedeniyle piyasalarda işlem olmazken dolar/yen paritesi önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 134,3’ten işlem gördü.

Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,35 artışla 61.408 puana, Hong Kong’un Hang Seng endeksi ise yüzde 0.88 artışla 19.872 puana yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu