Haber

Ömer Fethi Gürer: Cumhurbaşkanı’nın Yemde Yüzde 5 İndirim Sözü ve 4 Ay Sabit Fiyat Tablosu Boşlukta Kaldı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Karma yemde yüzde 5’e varan indirim yapılacak. Gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz, dedi. “Yem zammı ile birlikte indirim değil fiyat artışı geldi. Cumhurbaşkanı’nın yemde yüzde 5 indirim ve 4 ay sabit fiyat açıklaması vaadi boşlukta kaldı” dedi.

Ömer Fethi Gürer bugün yaptığı açıklamada, yem fiyatlarındaki artışın bu yılın ilk günlerinde de devam ettiğini belirtti. Gürer şunları söyledi:

“Niğde Bor Kızılca köyünden besici İbrahim gülür aradı tonunu 3 bin liradan saman aldığını söyledi. Süt yemine yapılan zammı ve Cumhurbaşkanı’nın ‘4 ay zam olmayacak’ açıklamasını sordu. Süt yemine yapılan 30 TL’lik zama büyük tepki büyük tepki gösterdi.Hayvancılık yapanların çok mağdur olduğunu söyledi.Son yem artışıyla birlikte indirim değil fiyat artışı oldu.Cumhurbaşkanı’nın yüzde 5 indirim vaadi Yem ve 4 aylık sabit fiyat açıklaması uzayda kaldı.Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kombine yem yüzde 5’e varan indirim yapılacak. En az bunun kadar önemli olan gübre ve yem fiyatlarını nisan sonuna kadar sabitliyoruz” açıklamasını yapmıştı.

“TÜİK VERİLERİ SÜT VE PEYNİR ÜRETİMİNİN AZALDIĞINI GÖSTERİYOR”

TÜİK verileri süt ve peynirde üretimin azaldığına işaret ediyor. Parçaya giden ineklerin yansıması ortaya çıktı. Birden fazla hayvan kesiti, et fiyatını durgunlaştırdı. Kesim azaldıkça etin fiyatı fırladı. 50 kilo süt yemi 400 lira, bir ton yonca 3 bin 500-4 bin lira, bir ton saman 2 bin 500-3 bin lira, bir ton küspe 2 bin lira, bir ton silaj 2 lira bin-2 bin 500 lira. Fiyatlar bir yıl öncesine göre ikiye katlandı. Fiyatlar kalitesine göre değişmektedir. Süt inekleri ile gebe inek ve düvelerin bölüme gönderilmesi hayvan sıkıntısı yarattı. Kesim miktarının fazla olması nedeniyle et fiyatları düşük kalmış, kesilecek hayvan sayısı azalınca fiyatlar hızla artmaya başlamış ve et fiyatları kısa sürede fırlamıştır.

“EMEKLİ NE YAPMALI, VATANDAŞ NE YAPMALI, BESİNLER NE YAPMALI”

İstanbul’un bazı bölgelerinde kıymanın kilosu 200 liraya, küpü ise 220 liraya çıktı. Kasapların sıkıntılı omuzlarında, maliyet fırladı. Birçok kasap bu fiyata bile kazanamayacağını söylüyor. Kasaplar elektrik, kira, ulaşım ve ekipman fiyatlarındaki artışlardan şikayetçi. Emekli ne yapsın, vatandaş ne yapsın, yetiştirici ne yapsın? Et fiyatları ne yazık ki ülkede yoksulların yiyeceği olmaktan çıkmış, mesafeli fiyatlara ulaşmıştır. Sonuç olarak, özellikle çocuklar proteine ​​​​erişimde sorun yaşayacaktır.

ciftelerajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu