Hatay’daki TOKİ Konutları İnşaat Faaliyetleri Durdurma Kararına Rağmen Devam Ediyor
Hatay’ın Dikmece köyünde tarım arazileri ve zeytinlikler üzerine yapılması planlanan TOKİ konutları için acil kamulaştırma sürecinin yürütmesinin durdurulması kararına rağmen inşaat faaliyetleri sürüyor. Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihataçıkalın, “Özellikle Dikmece davasında mahkeme kararlarının uygulanmasının hukukun üstünlüğünün vazgeçilmez bir ilkesi olduğunu belirtmek isteriz. Haklarını arama mücadelesinde tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Tüm kamuoyunu Dikmece ve Hatay halkının yanında olmaya davet ediyoruz.”
Hatay’ın Dikmece köyünde yaşayan vatandaşlar; Tarım arazileri ve zeytinliklere ilişkin acil kamulaştırma ve el koyma kararlarının yürütmesinin durdurulması ve iptali talebiyle 25 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aleyhine dava açtı. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına rağmen inşaat çalışmaları devam ediyor.
Dikmece köylülerinden Hasan Özgün, “Hukuk mücadelesinde yürütmeyi durdurma kararı almıştık. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı bu karara yıldırım hızıyla itiraz etti. Ancak İdare Mahkemesi, karara itiraz etti. yürütmenin durdurulması kararında ısrar ederek itirazları reddetti. Şu anda iş makineleri kanunları hiçe sayarak çalışmaya devam ediyor.” “Burada güçlülerin hukukunu değil, hukukun gücünü ısrarla ve inatla inşa edeceğiz” dedi.
BARO DERNEĞİ BAŞKANI AÇIKALIN: “İNŞAAT FAALİYETLERİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖZLEYORUZ”
Hatay Barosu Başkanı Hüseyin Cihataçıkalın, yürütmenin durdurulması kararına rağmen inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Bugün yeni bir yol ayrımına geldik. Çünkü halkın mücadelesi ve avukatlarımızın desteğiyle aldığımız hukuka uygun yürütmeyi durdurma kararlarının uygulanmadığını ve bu karara rağmen inşaat faaliyetlerinin devam ettiğini üzüntüyle öğrendik.
“HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATTIK”
Hatay Barosu olarak toplumsal ihtiyaçların karşılanması yerine, OHAL kararnameleri ve süreçleriyle afet bölgesindeki sorunları daha da ağırlaştıran uygulamalara karşı, halkın ve adaletin yanında kararlı ve net bir duruş sergiledik ve bundan sonra da devam edeceğiz. böyle yaparak. Tarım arazileri, zeytinlikler ve tarım alanlarının acil kamulaştırılması süreçleri, çevre felaketlerine yol açan enkaz kaldırma ve depolama süreçleri, hak sahipliğinde kafa karışıklığına ve mağduriyete neden olan uygulamalar, riskli alan beyanları, barınma sorunlarımız ve eğitim sorunlarımız da bunlarla ilgilidir. ‘ÇED raporuna gerek yoktur’ şeklinde alınan kararlar. Hukuki süreci başlattık, davamız Adana İstinaf Mahkemesi’nde.
” “MAHKEME KARARLARININ UYGULANMASI HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN TEMEL İLKESİDİR”
Dikmece davası özelinde mahkeme kararlarının uygulanmasının hukuk devletinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirtmek isteriz. Hak arama mücadelesinde tüm vatandaşlarımızın yanındayız. Tüm kamuoyunu Dikmece ve Hatay halkının yanında olmaya davet ediyoruz.”
ceylanpinarajans.com.tr